Over Ons

Untitled-3

Muziek Examen Plein is een organisatie welke zich richt op alles dat te maken heeft met de muziekexamens in Nederland.
Wat moet een examenkandidaat nou precies kennen voor het examen? Hoe zit het met de landelijke keuze modules voor slagwerk? Welke theoriestof moet de kandidaat begrijpen voor het theorie-examen? En zo zijn er nog 100 vragen welke bij zowel leerlingen, als ouders, als docenten, als verenigingen en muziekscholen naar boven komen.

Muziek Examen Plein helpt!

– Wij leggen (in Jip & Janneke taal) precies uit wat de examenkandidaat moet kennen voor zowel het praktijk- als het theorie-examen.
Zo begrijpen ook leerlingen en ouders precies waar ze naartoe aan het werken zijn tijdens de muzieklessen.
– Ons systeem biedt tal van oefeningen voor zowel het praktijk- als het theorie-examen.
– Via het programma van Muziek Examen Plein kun je alle theorie leerstof digitaal vinden door middel van uitlegvideo’s, afbeeldingen, geluidsfragmenten, oefenexamens, spelletjes en nog veel meer.

Klik voor een uitgebreid overzicht van wat wij doen op deze link.

Dat wat de examenkandidaat moet kennen voor zijn of haar muziekexamen staat beschreven in het zogenaamd ‘HaFaBra-raamleerplan’. In dit raamleerplan kun je lezen wat kandidaten moeten beheersen voor een bepaald examen en welke visie er landelijk gehanteerd zou moeten worden. In dit raamleerplan wordt doorverwezen naar diverse andere naslagwerken.
Daarnaast bestaan er theorie(werk)boeken waarin staat vermeld hoe de muziektheorie in elkaar zit.
Muziek Examen Plein heeft alle informatie over zowel praktijk- als theorie-examens overzichtelijk voor je uitgewerkt in het programma ‘Muziek Examen Plein’.

Ga jij of gaan jouw leerlingen/leden op examen? Neem een abonnement op Muziek Examen Plein!
Muziek Examen Plein geeft handvaten en hulpmiddelen, informatie en oefeningen voor docenten, leerlingen, verenigingen en muziekscholen waarmee ze zich op de juiste manier kunnen voorbereiden op een landelijk erkende toetsing van het HaFaBra-raamleerplan.

Heb je een vraag of opmerking? Wij staan iedere dag klaar om antwoord te geven op al je vragen.

 

Logo